STOKKERMILL HM60 KALAPÁCSOS DARÁLÓ

Gyártó:          Stokkermill

Típus:             HM60

Állapota:        demo gép, újszerű állapotban


Teljesítmény:            55 kW

Tömege:                    3500 Kg

Kalapácsok száma: 16 db

Kalapács súlya:        10 kg

RPM rotor:                600-1300 rpm

Tartály mérete:         650x300 mm

Méretek:                    2350x1450x2680 mm

Gép leírása:

Kalapácsos darálók és aprítógépek HM sorozata a különböző hulladékok térfogatának csökkentésére lettek kifejlesztve, azzal a céllal, hogy szeparálják és visszanyerjék a vas- és fémfrakciókat. A Stokkermill-Hammermill sorozat kalapácsos darálói a következőkre kategóriákba sorolhatóak: - finomító darálók másodlagos apríték csökkentésre, 22 és 200 kw közötti kapacitással, 18 kg-os kalapácstömeggel anyagfinomítási folyamatokhoz, - 200 és 500 kw közötti kapacitású darálógépek, elsődleges daráláshoz, legfeljebb 50 kg súlyú kalapácsokkal. A Stokkermill-Hammermills kalapácsmalmokat azon alapvető kritériumok szerint tervezték és építették, hogy lehetővé tegyék a könnyű használatot, csökkentsék az állásidőt a karbantartás és a rosta cseréjének ideje alatt, ezenfelül rendkívül robusztusak, továbbá megbízhatóak legyenek. A kalapácsos darálók erősek, tartósak és kompromisszumok nélkül lettek tervezve és megépítve. A Stokkermill-Hammermills HM sorozatú kalapácsos darálói két piacvezető vállalat régóta tartó együttműködésének az eredménye az aggregátumok újrahasznosítására. A Stokkermill-Hammermills mindig is vezető szerepet töltött be az aggregátumok kezelésében, valamint a felszíni kőzetbányászatban és hulladékanyagok feldolgozásában. Harminc éves tapasztalattal rendelkezik a kalapácsos darálók, a közepes és nagy méretű daráló- és szeparáló rendszerek, az inert ipar számára készült speciális gépek összeszerelésében, karbantartásában és építésében. A Stokkermill Recycling Machinery több mint harminc éve tervez és gyárt gépeket az újrahasznosító ipar számára. Széles körű tapasztalatot szerzett az anyagok aprítására, granulálására és szeparálására szolgáló berendezéseinek hatékonyságáról. A gyors értékesítés utáni szolgáltatás, valamint a saját olaszországi gyártóüzemeikben gyártott termékek magas színvonala globális márkává tette a Stokkermillt. A partnerség kezdetétől kezdve hatékony együttműködést tudott létrehozni a két vállalat. Ez az együttműködés odáig fejlődött, hogy a Stokkermill- Hammermills rendkívül specializált gyártóvá és beszállítóvá vált a globális piacon.

 

Kompakt kalapácsos darálók, a HM45 és a HM60 finomításra lettek tervezve, továbbá ezek legkisebb daráló- és finomító rendszerek, amelyeket a Stokkermill-Hammermills gyárt. Rugalmas és sokoldalú kalapácsos darálók, alkalmazkodnak a különböző anyagméret-csökkentési követelményekhez, azzal a céllal, hogy a későbbi szeparálási és tisztítási tevékenységek során maximalizálják a fém, a vashulladék, az elektromos és elektronikus berendezésekből származó hulladék (WEEE), és az általánosságban nem megkülönböztetett anyagok kereskedelmi értékét. A HM60  kalapácsos darálók használhatók elsődleges darálóként, vagy alternatívaként finomítási fázisokban, nagy  mennyiségű anyag térfogat csökkentésére. A 16 kalapács, amelynek súlya 8 és 10 kg között van, szabad 360º-os forgással rendelkezik, ami csökkenti a töltési fázis hibáit és a túlzott terhelés által okozott esetleges károkat. A kalapács inverziós rendszerét egyszerűsíti a malomház integrált nyitórendszere és a rotor kiemelésének lehetősége. A cserélhető rosták és a kalapácsok egyedi formája lehetővé teszi a kimenő anyagok megfelelő méretének elérését.  A  HM60 modellek  összes    kalapácsos daráló felszerelhető inverterrel a rotor forgási sebességének megváltoztatására így bővítve a gép felhasználási területeit. A HM60 kalapácsmalmok 22 és 45 kw közötti teljesítményű motorral szerelhetők.

A  Stokkermill-Hammermills  kalapácsos darálókat ésszerű elvek szerint tervezték és gyártják:

 • kiváló minőségű anyagok használata az alkatrészek tartósságának és megbízhatóságának biztosítása érdekében
 • a tervezés egyszerűsége, könnyű használat, csökkentett karbantartási idő
 • a mechanikus alkatrészek túlméretezése, hogy a kalapács a darálás közben nagy feszültség ellenére se törjön el, mindez növeli a kopásnak kitett alkatrészek élettartamát

A kalapácsos darálók Schneider Electric elektronikával és távvezérlő rendszerrel, valamint megadhatók a működési paraméterek. A kalapácsos daráló pótalkatrészei mindig kaphatók a gyártónál raktárról, 24/48 órás szállítási idővel, tartózkodási helyétől függően. A HM60 kalapácsos daráló közepes méretű targoncával mozgatható  . A HM60 kalapácsos darálók csúszóplatformra helyezhetők,  hogy megkönnyítsék  a szállítást vagy  a különböző munkahelyeken  való elhelyezést.

 

A  HM60-as sorozat Stokkermill-Hammermills kalapácsos darálói többek között a következőkre használhatók:

 • roncs jármű alkatrészek aprítása és finomítása
 • fémek aprítása és finomítása járművek bontásából
 • generátorok aprítása és finomítása, indítómotorok újrahasznosítása
 • gépjárművek aprítása és finomítása
 • vashulladék aprítása és finomítása
 • fémfrakciók aprítása és finomítása a megelőző méretcsökkentési tevékenységekből
 • elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak darálása és finomítása
 • fém - és acéldobozok darálása és finomítása, újrahasznosítása
 • vegyes fémek darálása és finomítása
 • alumíniumhulladék darálása és finomítása
 • páncélozott kábelek darálása és finomítása
 • föld alatti kábelek és víz alatti kábelek aprítása és finomítása
 • kis villanymotorok, tekercsek és transzformátorok aprítása és finomítása
 • szelepek és egyéb és nem meghatározott hidraulikus anyagok aprítása és finomítása
 • vízmérők és gázmérők aprítása, finomítása és újrahasznosítása
 • ipari transzformátorok aprítása és finomítása rézben és más fémekben